Black snake heeft zich vannacht niet meer laten zien. Vanochtend hebben we onze schoenen extra gecontroleerd om te kijken of er geen broertje of zusje in zit. Het vroege opstaan bevalt goed en ook nu zitten we weer op tijd op de fiets. Donkere wolken komen met donder en bliksem op ons af. We zijn net Fair Grove uit, als we nog een bankgebouw zien. Die heeft een mooie uitbouw voor de drive-thru flappentap.

Daar kunnen we mooi onder schuilen. We maken het ons gemakkelijk. Zetten de vouwstoeltjes uit, lezen een boek en eten een vroege lunch. Veel mogelijkheden om te schuilen voor onweer zijn er niet. We zien op de hele route drie plaatsen, Fair Grove, Walnut Grove en onze bestemming Ash Grove. Af en toe is er een boerderij en dat is het wel. Na anderhalf uur kunnen we verder. Beken stromen harder dan normaal.

We komen ook een aantal bruggen tegen, waar meetlatten bij staan zodat je kunt zien hoe ver ze bij een overstroming onder water staan. Het hangt er maar van af hoe hoog je auto op de wielen staat of je er door kan.

Na een tweede onderbreking door het onweer bereiken we eind van de middag Ash Grove. Het is iets groter dan de andere Grove’s. Er wonen 1433 mensen.

The Barham House

We slapen weer in een hostel. Het is de oude boerderij ‘The Barham House’ die in het City Park staat. het gebouw is gekocht door de gemeente en ingericht voor familiefeestjes en tijdelijk verblijf voor langsfietsende Transammers. Er zijn er dit jaar, volgens het logboek, al drie geweest. Het zwembad ligt naast het huis. Daar kunnen we op uitnodiging van de badmeester gratis gebruik van maken.

Ash Grove heeft een typische oude hoofdstraat met van die vierkante gebouwen. Het is vrijwel allemaal vervallen oude troep. Een beetje yup zou er bij ons een kapitaal voor neerleggen. Een van de eigenaren vertelt dat de bewoners nu bezig zijn om de panden te renoveren en er moderne ambachten in te huisvesten, zoals een distilleerderij en bierbrouwer. Mogelijk dat het dorp daarmee gered kan worden, anders ziet het er somber uit voor deze plattelandsgemeenschap.