Fietsen voorbij de horizon

Berea

Wat is er te doen in Berea? Ik heb geen idee. Ik weet alleen dat Berea het eindpunt is van map 11 en het begin van map 10. We kunnen kiezen uit twee overnachtingsplaatsen: een brandweerstation of een camping. Vanwege de faciliteiten gaan we voor de camping. Ook deze keer staan we weer lekker ruim.

We doen de was en ondertussen werken we de media bij.

Berea is vrij ruim opgezet. Om het te verkennen pakken we de fiets. Dat scheelt heel veel zonder kratten bier en zakken aardappels. In Berea werd de eerste school opgericht in 1855 door dominee John Gregg Fee welke toegankelijk was voor iedereen, ongeacht geloof, kleur, leeftijd of geslacht. Twee jaar na zijn overlijden was, onder druk van de rassenscheiding, het Berea College vanaf 1904 alleen nog toegankelijk voor blanken. Deze scheiding is pas in 1950 opgeheven.

Fameus is de Boone Tavern, genoemd naar de verkenner Daniel Boone die uit Kentucky komt. Boone Tavern ligt op de campus van Berea College en wordt deels gerund door studenten.

Vandaag is het feest voor afgestudeerden. Opgedirkt lopen ze richting Boone Tavern.

Locale kunst is te vinden in Artisan Village. In kunstzinnigheid doen de locale kunstenaars niet onder voor onze knutselaars.

Al met al een rustige dag en toch nog 20 km gefietst. Berea is inderdaad ruim opgezet.

6 reacties

 1. Trix Cnossen

  Ik geniet jullie verslagjes, de uitleg van een 16% helling door het met viaduct Tolbert te vergelijken.
  Goed in beeld gebracht hoe ruim jullie op de camping staan. Bij de andere camping hoe klein jullie zijn in vergelijking met de uitschuifbare camper en dan ook geen nummerbord hebben…………
  Veel succes met de volgende map kaarten.

 2. Kees Buskermolen

  Elke dag even vaste start. Jullie verslagje. Leuk om te lezen en moedig om te doen. Voor de rest is onze taak om het kleinkind te koesteren. Hij doet het ok. Jullie ook gefeliciteerd met zijn 3 maanden feestje 🎉. Hoop dat jullie de granny en granddad gear weinig hoeven te gebruiken.
  Groetjes José en Kees

 3. Annemieke

  Hoeveel mappen hebben jullie in het totaal???

  • admin

   We hebben twaalf kaarten, die we ook wel mappen noemen. Officieel heten ze section.

 4. Roland

  Tjonge, 16% dat is snel uitgerekend 8x het viaduct bij Tolbert. Op de racefiets vind ik 16% al een heftige helling: maar jullie doen dat, met de complete huisraad (incl magnetron, koel/vries combi en inductie kookplaat) achterop, fluitend. Het sprintje voor de bergpunten heb je nog niet vermeld: Ariane douze points, neem ik aan.💪

  Die Amerikanen hebben geen ruime caravans maar wonen gewoon benauwd op wielen. In Zion Ntl Park kwamen we er een tegen met staande schemerlampen a la die van wijlen tante Greet ☺️

  N paar kilo aardappelen bij je: niet slim je kunt beter n paar kilo pasta meenemen. Dat is lichter😂

  Veel plezier en geniet van de minder steile hellingen en het stijlvolle landschap.

  Seeya Roland

  • admin

   Een wielrenner denkt in pasta, maar een kilo blijft een kilo. Uiteraard is Ariane eerder boven. Elke kilo is er een die naar boven moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑