Fietsen voorbij de horizon

Bergen

In de verte de Blue Ridge Mountains

We zijn net uit Palmyra en daar zien we de eerste bergen van de Blue Ridge Mountains. Nog een dagje fietsen en we zijn aan de voet van deze bergrug.

Dwars door Charlottesville, VA

Eerst nog eens een flinke portie heuvels verwerken. We blijven op een hoogte van 150 – 200 meter. En toch hebben we aan het eind van de dag 964 hoogtemeters afgelegd. Een nieuw record voor deze trip. We hebben ons al aardig goed in conditie getrapt, ondanks het verschil in voorbereiding. Voor ons vertrek heeft Johan dit jaar al 2300 kilometer gefietst en Ariane 98. Beide trainingsmethoden zijn dus mogelijk.  

Jake’s convenience store

Onderweg moeten we voldoende eten om hongerklop te voorkomen. Vooral een ‘convenience store’ is een favoriete plaats om even te rusten en een kop koffie met muffin of een cola te scoren. Een convenience store is een soort ‘buurtsuper’ in niemandsland, zonder vers voedsel, maar er zijn veel calorieën verkrijgbaar. 

Ook de gieren hebben honger

Ondanks het mooie uitzicht zijn de heuvels in Virginia lastig om te fietsen. We komen niet in ons ritme, de hellingshoek is onregelmatig en het blijft zoeken naar de juiste versnelling. Vandaag hebben we ze alle dertig gebruikt. We denken dat we liever gewoon een lange weg naar de top van een berg rijden. Morgen gaan we het zien en voelen, dan stijgen we naar 1000 meter hoogte.

Leuk wonen in de heuvels

We staan op een camping vlak bij Greenwood. Gelijk met ons komt er nog een mede kampeerder aan. Hij heeft iets meer parkeerruimte nodig dan wij. 

De auto zit met een trekhaak vast aan de camper

3 reacties

 1. Annelieke

  Wat lollig om zo met jullie mee te kunnen ‘rijden’.
  Na die lastige vluchten in het begin gaat het allemaal voorspoedig zo te zien. zet m op en goede reis!

 2. Annemieke

  Veeel eiwitten maar om die spieren te voeden!!

 3. Dirk

  Zag dat het tussen km 10 en km 35 doorlopend klimmen was vandaag. Dat variërende tussen 1-2 % en 10 % met veel 5-8% werk.
  Kom op dit is de Warming-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑