Fietsen voorbij de horizon

Blue Spring

Halverwege Ellington en Eminence, aan de Ozark National Scenic Riverways is een afslag naar Blue Spring. Een waterbron die de Current River voedt met 80 million gallons per dag. Klink heel veel. Opgelost kalksteen geeft het water een diepe blauwachtige gloed. De dagtocht is kort dus we hebben wel even tijd om te gaan kijken. Bij de afslag geeft het bord aan dat de Blue Spring na 2,5 mijl wordt bereikt. Het is geen weg maar een gravelpad. Het pad loopt licht af en voert ons dieper het bos in. Al gauw wordt het steiler. Halverwege hebben we ons 10 uur foto-moment. Precies op het punt waar de afdaling nog scherper is. Dit wordt gekkenwerk op de fiets. We zetten de fiets langs de kant van het pad en gaan lopend door. Tot nu toe hebben we geen mens gezien.

We moeten ons schrap zetten bij de afdaling en meten een helling van 25 %.

De weg is op sommige stukken weggespoeld. We zien een soort lianen hangen aan de bomen en op het pad na is er niet door het verwilderde bos te komen.

Uiteindelijk bereiken we de parkeerplaats voor auto’s. Er is niemand aanwezig. De picknickplaats staat onder water. Waarschijnlijk na het onweer van gisterenavond.

Vanaf de parkeerplaats is het nog een halve mijl lopen over een smal pad naar de Blue Spring. We zijn er bijna en naderen de Current River. We slaan links af om parallel aan de rivier het pad te volgen. Verder kunnen we niet. Het pad staat onder water.

Tussen de struiken door zien we een snel stromende, modderige grijze rivier. Blue Spring is net iets te ver.

Omkeren maar, volgende keer beter! We hebben vandaag toch tijd over.

3 reacties

 1. Annemieke

  En dan na vandaag ook.spierpijn i n de armen zeker……

 2. Trix Cnossen

  Weer genoten van jullie belevenissen van de afgelopen dagen.
  De zoektocht maar Blue Spring. 25% afdalen, maar dan moet je ook weer terug naar de fiets!
  Vast een machtig gezicht al die overstromende rivieren, maar super spannend of je erdoor kunt.

 3. Roland

  25%….. Dat is heul veul keer het viaduct over de A7. Heftig, zeker met je hele huisraad op je fietsie. Chapeau lui en zeker Ariane💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑