Fietsen voorbij de horizon

Een beetje geluk, een beetje pech en echt pech

We staan voor onze langste tocht tot nu toe. Naar Pittsburg is 113 kilometer. De weg loopt bijna helemaal naar het westen. We nemen echt voorlopig de laatste heuvels en daarna wordt het bijna zo vlak als Flevoland, maar dan met wat meer Ketelbruggen. Voor ons komt alweer een flink onweer opzetten. We rijden alsof de duvel achter ons aan zit. Gelukkig komt de wind uit het zuiden en kunnen we net langs het onweer rijden. Er valt vandaag vijf centimeter water op de plaatsen waar het regent. Wij hebben geluk. We vangen een enkel druppeltje en het kost ons geen tijd. 

We komen aan in Golden City. Daar is een befaamde diner Cooky’s Café, aanbevolen door eerdere Transammers. Ze serveren gratis pie aan fietsers. Omdat het het toch lunchtijd is bestellen we eerst een lunch. We tekenen het gastenboek, rekenen af en vertrekken weer. Wij hebben pech, ons wordt geen pie aangeboden.

Halverwege tussen Golden City en Pittsburg hebben we meer pech. De weg is afgesloten wegens een overstroming. Alternatieve wegen in de omgeving zijn ook ondergelopen. Het advies van een automobilist is om te rijden via Jasper. Daar is nog een overgang over de rivier. Het is maar 20 kilometer omrijden. Dat noemen we nog steeds kleine pech. 

Op dezelfde weg vanaf Golden City zien we een groot metalen kunstwerk in het weiland liggen. Het heeft wel wat van een liggende leeuw. Als we langsrijden blijft er van de vorm niet veel over en lijkt het meer een enorme hoop schroot.

Aan de andere kant van de weg liggen steeds meer stukken golfplaat en staan afgeknapte bomen. Een huis ligt volledig in puin, een combine is door zijn assen gezakt en een vrachtwagen ligt op z’n kant. Hier is kort geleden een tornado over gekomen. Dit is echt pech. 

Het kunstwerk blijkt achteraf een metalen graansilo te zijn geweest die honderden meters van de boerderij tegen de grond is geslagen. Nu het ons duidelijk is wat er is gebeurd kunnen we het spoor van vernielingen zien, beginnend bij de boerderij en eindigend bij het ‘kunstwerk’

Opmerkelijk genoeg staat honderd meter verder een boerderij die volledig intact is. Die hebben geluk gehad.

Oh ja, we zijn ook in Kansas aangekomen.

5 reacties

 1. Annemieke

  Pfff was al bang dat jullie echte pech hadden gehad. Gelukkig niet…nou ja een beetje pech. Zijn jullie al op de helft???

  Knuffellll

  • admin

   We zijn nog niet op de helft. We hebben nu 5 weken fietsen er op zitten. Nog 7,5 te gaan. Het is ongeveer 6800 km naar Florence in Oregon. We hebben nu 2700 km gedaan. Mooi op schema.

 2. Roland

  Ik vroeg me al af of jullie Tornado Alley gingen meemaken. Wat ik nu zie, zijn t de effecten van een eerdere bries.
  Hopelijk blijft t jullie bespaard

  • admin

   Ik heb nog nooit van Tornado Alley gehoord, maar het blijkt dat we nu dwars door het hart van Tornado Alley rijden. Na wat we gezien hebben hoef ik het niet mee te maken. Ik weet niet of ik mijn fiets daarna nog terug kan vinden.

   • Roland

    Ik duim voor jullie dat t je bespaard blijft. Heb n orkaan meegemaakt en dat is niet iets voor een herhaling 😒

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑