Fietsen voorbij de horizon

Fietsdozen

Onze omgeboekte vlucht vertrekt om 9.00 uur. Op advies van de grondstewardess zijn we vroeg op JFK vanwege de verwachte grote drukte.

Onze fietsdozen moeten nog een nieuw bagagelabel hebben. Na ruim een uur van het kastje naar de muur te zijn gestuurd kent elke baliemedewerker dat stel met die onmogelijke bepakking. Uiteindelijk geeft een supervisor toestemming om er een nieuw label op te plakken. Wel geeft de supervisor aan dat we in een klein vliegtuig naar Washington gaan, dus er is een kans dat de fietsen later komen…

In Washington ontmoeten we een Nederlands gezin met dezelfde reisproblemen als wij, maar dan zonder fietsen. Dat schept een band en we kunnen even lekker af reageren.

Zowaar zijn de tassen en fietsen in Washington samen met ons aangekomen. De dozen zijn open gesneden en opnieuw dicht getaped en bevatten een briefje van Transportation Security Administration met excuses voor het opensnijden van de dozen. Dit is gedaan voor onze eigen bescherming en onze medepassagiers.

Met een opnieuw gehuurde Dodge Grand Caravan vervoeren we de dozen naar Yorktown. De oude huurovereenkomst was door alle vertraging vervallen.

Onderdelen van de fietsen steken uit de dozen en de handgrepen zijn uitgescheurd. Nog een keer gebruiken is onmogelijk. In stukken gesneden gaan ze de vuilcontainer in. De fietsen staan weer in elkaar en morgen worden de eerste kilometers gemaakt op de fiets.

2 reacties

 1. Dirk

  Goed verhaal Johan. De controle was natuurlijk omdat er nog lucht onder druk in de fietsbanden zat. Erg gevaarlijk is dat spul onder druk. Oppompen en fietsen maar, de ergernis voorbij.

 2. Desiree

  Wat een start van jullie vakantie!
  Hopelijk hebben jullie inmiddels de eerste fietskilometers erop zitten.
  Wij leven hier op de poli enorm met jullie mee.
  Dat vanaf nu alles goed mag gaan. Ontzettend veel plezier gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑