Fietsen voorbij de horizon

Geur

Vanmorgen zijn we al weer voor de wekker aan wakker (half zes). Het is vannacht erg dampig geweest; alles is kletsnat en er hangt mist. Zo’n afgesloten natte tent waar ook nog sokken en schoenen onder liggen geeft een bepaalde geur…..Gelukkig wordt deze snel gecompenseerd door de geur van verse koffie, door Johan gemaakt.

Om half acht stappen we op de fiets. Het einddoel van vandaag is Wytheville, zo’n 90 km naar het zuidwesten. Ondanks dat wij denken lekker vroeg te zijn komt werkend Amerika ons van alle kanten voorbij zetten. Uitlaatgassen, geur van de McBreakfast en Taco Bell (de Mexicaanse variant) en nat gras; het is een bijzondere combinatie.

Wanneer we wat langer onderweg zijn hangt de mist alleen nog in de dalen en is de zon doorgebroken. We rijden weer over prachtige landweggetjes, heuvel op en heuvel af met de geur van seringen in onze neus. Het is echter niet altijd rozengeur….. helaas ligt er nog al eens roadkill langs de weg, zoals reeën, eekhoorntjes en wasbeertjes in (verregaande) staat van ontbinding. Soms ruik je ze eerder dan je ze ziet (adem in en snel doorfietsen). Wanneer ineens een paar gieren uit een greppel schieten weet je ook genoeg.

Bij Newbern rijden we langs het Claytor Lake, vanaf de jachthaven stijgt de geur van water en teer op. Inmiddels is het heet geworden; het asfalt wordt warm en zachter, je kunt het ruiken….

Vanmorgen op weather.com is er de waarschuwing voor ‘scattering thunderstorms’ ofwel kans op zeer plaatselijke onweersbuien. Wij hopen deze te ontwijken, Wytheville is op 15 km binnen ons bereik. Helaas wordt de lucht boven ons pikzwart en barst het onweer in alle hevigheid los. Gelukkig kunnen we schuilen onder het afdak van een tankstation bij een zeer drukke kruising.

Na een dik uur wachten onder het druipende afdak en de geur van nat wegdek en frituur (de McDonalds is nabij) blijft de lucht zwart. We besluiten om naar het hotel aan de overkant van de weg te gaan. De ‘Comfort Inn’ heeft gelukkig nog plaats. Fietsen mogen mee naar binnen (dogs not allowed) en staan droog naast het bed. We ruiken na een heerlijke douche lekker naar zeep; hebben goede wifi (yeah) en gaan straks de geur van een Big Mac opsnuiven. Honger maakt rauwe bonen…..

2 reacties

  1. Annemieke

    Jammer dat je de geuren nog niet via internet toe kan voegen. Had graag meegeroken.

  2. Fred

    Mooi reisverslag van jullie belevenissen onderweg.
    Geniet van deze mooie “bike” trip.

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑