Fietsen voorbij de horizon

Half

Een raar idee. We zijn al enige tijd onderweg en opeens zijn we op de helft. Bijna alle helften vallen op dezelfde dag. Na 45 dagen onderweg, waarvan 43 op de Trans America Bicycle Trail kregen we vandaag de bevestiging dat we op de helft van de route zijn in Eads. We hebben ook nog precies 45 dagen te gaan.

Vandaag steken we ook de grens van Kansas over naar Colorado. Daarmee hebben we vijf van de tien staten op de route doorkruist.

Gisterenmiddag zijn we al de tijdgrens gepasseerd. We rijden nu in de Mountain Time Zone. Twee tijdzones verder hebben we nu al een verschil van 8 uur met thuis en we gaan nog twee zones door fietsen.

De fietsen houden zich uitstekend, maar hebben halverwege groot onderhoud nodig. Zodra we een fietsenwinkel vinden gaan we de ketting en remblokken verwisselen. Dat moet voldoende zijn om de tweede helft van de reis te volbrengen. We hebben gisterenavond de tweede lekke band gehad. Een keiharde doorn is het gelukt om door de anti-lek band heen te prikken. Ik heb vier reservebanden meegenomen, dus we kunnen nog twee lekke banden aan.

Is het glas half vol of half leeg?  Van aftellen is geen sprake. We tellen de tweede helft op bij de eerste helft, dan wordt het glas steeds voller.

12 reacties

 1. Kees

  Blijft leuk om dit avontuur te volgen. Aan het eind hebben jullie meer kilometers gedraaid dan ik in 3 jaar met mijn woon-werkverkeer verkeer. Staat nu 6000 op de teller. Petje af dus, als je dat ff achter elkaar doet. En dan heb ik nog een e-bike. Mijn grootste uitdaging elke dag is de berlagebrug oversteken met 200 fietsers of zo voor het zelfde stoplicht. Die van jullie is groter.

 2. Anna

  Goed op schema dus! Heel gaaf. Goeie tan lines ook, Ariane!

 3. Annemieke

  Yeahhhhhh vooral veel beleven die tweede helft dan schijnt de tijd langzamer te gaan.

 4. Nelly

  Super, wat een prachtig avontuur en wat blijft het leuk om jullie belevenissen te lezen. Succes met de tweede helft. Groetjes uit Emmen

 5. Roland

  Gefeliciteerd met the point of no return.
  Nu is t aftellen😁

  In ieder geval nog voldoende dagen te gaan voor n reeks sappige verhalen👍

  Geniet er trap voor trap van.

 6. Ariane

  Bedankt voor al jullie reacties! Leuk dat jullie de stukjes lezen. Voor ons een beetje contact met ‘thuis’. We blijven jullie op de hoogte houden, ook de tweede helft.

  • Feikje

   Yeehh over de helft! Heel veel plezier met de tweede helft van dit fantastische avontuur!!

 7. Roland

  PS
  Bij een nadere bestudering van de foto’s zie ik n aantal fraaie en heeeel bekende bidons👍

 8. Trix Cnossen

  Gefeliciteerd! Op naar de volgende helft!
  Ik kijk uit naar jullie verdere belevenissen .

 9. Ronald

  Super ga zo door, met fietsen en schrijven. Groeten uit huis nr 107

 10. Maarten

  Succes met de hoge bergen!

 11. Hanneke

  Geweldig zeg! Trap voor trap wat een belevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑