Fietsen voorbij de horizon

Hells Canyon

We zijn in de omgeving van Hells Canyon. Door deze Canyon loopt de Snake River. Het is een toeristische attractie. Er rijden speciale pendelbusjes naar toe. Wij rijden echter over de Hells Canyon Scenic Byway. Ook erg mooi maar met een ander riviertje. 

Met zo’n naam moet je natuurlijk ook wat afzien. Vanaf vandaag verkennen we Oregon alleen nog met behulp van een kaart. De GPS met routes en digitale kaarten heeft het begeven. We beginnen met een klim van 10 km. Deze is nog wel goed te doen; het is gelukkig nog koel en er is geen wind. De weg naar beneden voert ons het plaatsje Richland in. Dat blijkt voor de rest van de dag ook het eerste en laatste bewoonde (en bevoorraadde) dorp te zijn. We vullen ons bij de bakker met koffie en gebak en trekken daarna verder. De route doet wat ons betreft zijn naam eer aan; het blijkt 65 kilometer klimmen in allerlei gradaties. De wind is inmiddels aangewakkerd en tegen (headwind zoals ze dat hier noemen). De temperatuur is opgelopen tot zo’n 30 graden. 

We rijden door het canyonlandschap waar geen spatje schaduw te vinden is. De Powder River loopt te ver van ons vandaan om in af te kunnen koelen. We zien er wel enkele herten in staan die het blijkbaar ook warm hebben.

Het water in onze bidons is al snel lauw; idem de cola in de tassen. Na alle kou die we gehad hebben in Yellowstone zullen we nooit meer klagen over warmte maar het wordt nu wel behoorlijk afzien. 

Geheel onverwacht blijft er een auto langzaam naast ons rijden. Een vrouw draait het raam open en steekt, net als een ploegleider bij de Tour de France, twee ijskoude flesjes water naar buiten. Ze groet ons vriendelijk en rijdt weer verder! Wat ontzettend aardig. Het water sist naar binnen.

Later blijkt dat ze Cor en Liesbeth ook is tegengekomen en ook aan hen flesjes water heeft gegeven. Zo zie je maar, het is niet allemaal Hell in de Canyon.

1 reactie

  1. Marianne an Leeuwen

    Verslavend om jullie te volgen Ariane, wat een mooi dagboek houden jullie bij!
    Succes met het laatste gedeelte van jullie prachtige reis, petje af voor deze prestatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑