Ineens zijn er hostels. We hebben tot op heden onderweg geslapen in kerken, brandweerkazernes, op campings en in city parks. Een hostel  hebben we tot gisteren nog niet meegemaakt. Onze fietsgenoten Mark en Corey zijn gek op hostels en maken nauwelijks gebruik van hun tent. Al’s Place was gisteren een perfecte verblijfplaats. Een gezamenlijke woonkamer met keuken, afzonderlijke slaapkamers, douches en een was- en droogmachine. Koelkast, magnetron en koffiezetapparaat zijn eveneens aanwezig, evenals linnengoed. Een goed alternatief voor fietsers.

Als we opstaan blijkt het de hele nacht geregend  te hebben. Gelukkig zijn onze spullen binnen lekker droog gebleven en hoeven we geen natte spullen in te pakken.

De temperatuur is flink gedaald en we gaan dieper Missouri in. Uiteraard zijn de heuvels er nog. Alleen ze fietsen veel makkelijker. Ze zijn minder steil, we hebben wind mee en de temperatuur is aangenaam tijdens het klimmen.

We rijden door Mark Twain National Forest. Dat betekent veel bos en af en toe een klein dorp. We willen in Centerville overnachten. Het dorp blijkt half uitgestorven, met veel verlaten panden. Het plaatselijke City Park is geen citypark meer. Geen verdere gelegenheid om te slapen. Dus door naar het volgende dorp, 22 kilometer verder op. Daar is een hostel kregen we als tip van Mark en Corey. In gedachten hebben we weer het paleis van Farmington voor ogen. Wanneer we aankomen zijn beide andere fietsers al gearrriveerd en geïnstalleerd. Zij hebben de toegangscode van het hostel opgehaald bij het gemeentehuis. Verder geen procedures om in te schrijven. Ook is er geen beheerder. Er is precies een ruimte van drie bij vier meter waar vier veldbedden in kunnen worden geplaatst. Gelukkig is er wel een douche. 

We besluiten om niet met z’n vieren de ruimte te delen. Naast het hostel staat het Main Street Pavilion. Zoals zoveel plaatsen in Amerika heeft ook dit dorp een overdekte gemeenschapsruimte.

Daar zetten we onze tent op. Lekker droog. Dat komt goed uit, want eind van de middag breekt een heftig onweer los. We zien de sheriff af en toe ter controle langs rijden. Dat slaapt lekker veilig.