Fietsen voorbij de horizon

Indianen en cowboys

We fietsen door het Wind River Indian Reservation. Hier leven de Arapaho en Shoshone Indianen. Zodra we de grens van het reservaat oversteken zien we het eerste casino. Even later komen we aan in Fort Washakie, waar een trading post is. Hier kunnen we boodschappen doen. Ook zijn er veel indiaanse souveniers, die we niet mee kunnen nemen.

Het gaat de hele weg licht berg op. Dat is wel te doen. Rond koffietijd steekt een harde noordwesten wind op. Dat is precies de richting die wij op gaan. Deze gaat niet meer liggen tot we in Dubois zijn. Het maakt de lange rit zwaar. Het waait hier vaak heel hard. In de winter is dit gunstig voor Longhorn Sheeps. Doordat de sneeuw wordt weggeblazen kunnen zij toch voldoende gras eten. We worden onderweg gewaarschuwd voor schapen op de weg. Zoals bij zoveel waarschuwingen komt deze ook niet uit.

Halverwege zien we voor het eerst cowboys! Zij begeleiden, samen met hun honden, een kudde runderen naar nieuwe weidegebieden.

We spreken de voorste ruiter. Hij is meer geïnteresseerd in onze fietstocht en vind 75 mijl op een dag wel heel erg veel. Zelf legt hij met de kudde 20 mijl af. Dat vinden wij veel.  

Crowheart Butte, WY

We zien weer prachtige natuur. De berg Crowheart Butte steekt uit boven de andere bergen. Hier is door verschillende indianenstammen in het verleden hard om gevochten.

De bergen kleuren rood op en in het avondlicht zien we de gelaagdheid van de bergen prachtig opkleuren.

Eind van de dag komen we aan bij St. Thomas Episcopal Church. Er is geen douche. Wassen kunnen we bij de plaatselijke wasserette aan de andere kant van het dorp. Morgen mogen we weer bergop en de wind neemt niet af.

We gaan richting Yellowstone Park. Van eastbounders horen we dat er geen telecom- en internetverbindingen zijn. Komende berichten zijn waarschijnlijk wat later.

3 reacties

  1. Maarten

    Mooie foto’s! Met zo’n kudde koeien mee op een paard lijkt me ook wel mooi om te doen. Kamperen ze ook onderweg vraag ik me af, maar is sowieso wel afzien. Ik jullie succes met de barre tocht tegen de wind in en zonder internet 😊.

  2. Nelly

    Mooi gebied, maar wel afzien met zo’n krachtige wind!

  3. Hanneke

    Prachtige foto’s! wat een natuur! veel succes verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑