Wat een heerlijke dag om rust te hebben. Er zijn bijna geen gasten. We zijn de enige kampeerders met een tent op de oude aftandse Arrowhead Campground. Het heeft een beetje hippieachtige jaren zestig uitstraling. We staan vlak aan de rivier Jacks Fork. Gisteren was het water nog modderig. Vandaag is de rivier al gezakt en begint het water helderder te worden. We kunnen maar tot vrijdag staan. Dan begint het weekend van Memorial Day en is er geen plaats meer voor ons.

Eminence is een wat bedrijviger stadje dan de andere plaatsjes aan de route. Het is toeristischer en we hebben de mogelijkheid om een kayak te huren. De plaatselijke bibliotheek heeft WiFi. Daar plaatsen we enkele berichten op de website. Tekst uploaden lukt wel, maar foto’s is te veel gevraagd van het systeem.

We worden ‘s middags heel luxe bij de camping opgehaald door een busje van Harvey’s Canoe & Kayak Rental. Deze brengt ons naar Alley Springs. De Kayaks liggen al klaar. ‘Stap er maar in en dan die kant op’ zijn de enige instructies die we krijgen. Vooraf bij de verhuur wordt ons wel uitdrukkelijk gevraagd of we ervaring hebben met een kayak. Vanwege het hoge water wordt er geen boot verhuurd aan mensen zonder ervaring. Uiteraard hebben we ervaring.

Vanaf de inham komen we op de rivier. De stroom neemt ons mee en we hoeven alleen een beetje te corrigeren. Wat een prachtig uitzicht op de bossen en de bergen vanaf het water. Af en toe komt er een stroomversnelling.

De grootste obstakels zijn de bomen die meegesleurd zijn door het water. Die zijn in de rivier blijven steken. Als je tussen de takken blijft steken kost het met de sterke stroom veel moeite om weer los te komen. 

Na een heerlijke tocht kunnen we bij onze tent weer aan land. De kano’s worden  daar weer opgehaald. Om af te koelen nemen we nog een duik in Jacks Fork River. Dat voelt als een ijsbad. Dan maar weer opwarmen en relaxen in de zon, met een boek aan de rand van de rivier.