Fietsen voorbij de horizon

John Day Fossil Beds

Keyes Creek Pass laten we nog even op ons wachten. We zijn nog maar net op weg als we afslaan naar de Mascall Overlook.

Daar hebben we een prachtig overzicht over Mascall & Rattlesnake Formation en Picture Gorge.

Picture Gorge

Het zijn delen van John Day Fossil Beds National Monument. Een park van ruim 5600 hectare, waar veel fossielen zijn gevonden en geologisch uit meerdere vulkanische lagen bestaat. Hierdoor zijn prachtige bergstructuren en kleuren te zien.

Op de overlook is het erg rustig. Alleen een State Trooper komt langs, die heeft hoge nood en rept zich naar het toilethokje. Later waarschuwt hij ons voor ratelslangen en de smalle wegen in de Picture Gorge waar we nog door heen gaan.

Omdat we alleen maar over Keyes Creek Pass hoeven te fietsen hebben we tijd over en slaan in de kloof af naar het bezoekerscentrum van het park en krijgen daar uitzicht op een van de drie hoofdattracties van het park: Sheep Rock. De andere twee hoofdattracties, Painted Hill en Clarno liggen 40 tot 50 mijl verder op. Dat slaan we maar over.

Sheep Rock

Uiteindelijk is het toch bijna middag als we daadwerkelijk aan de klim van de pas beginnen. Toch weer een afstand van 40 kilometer voordat we boven zijn. Allemaal niet zo steil, maar we voelen de beentjes wel. Gelukkig hebben we reden om een paar keer stil te staan.

We denken eindelijk onze ratelslang te hebben gevonden. Deze ligt rustig te verteren langs de weg en doet geen kwaad. Bij sanitaire stops langs de weg letten we voortaan beter op. Onverwacht komen we tijdens de beklimming nog langs een verrassend kunstwerk. Nog een heel werk om het allemaal op te hangen.

Vanaf de top van Keyes Creek Summit dalen we af naar Mitchell. Een gehucht met 147 inwoners. Er is een fantastisch hostel ‘Spoke’n Hostel’ in de plaatselijke kerk. Het is volledig ingericht voor rondtrekkende fietsers. Inclusief wasplaats voor de fietsen. De kerkgangers komen zondags bijeen in de gemeenschapsruimte. Het idee van deze gemeenschap is dat het jammer is als de kerk alleen op zondag wordt gebruikt voor de kerkdienst. Nu is er zeven dagen per week bedrijvigheid. We worden hartelijk welkom geheten en de gastvrijheid is enorm. Eerst krijgen we een kom schepijs. Daarna wordt ons de inhoud van koelkast getoond, waar we onbeperkt gebruik van kunnen maken. Morgenochtend kunnen we zelfs warm ontbijt klaar maken. Ondanks het kleine dorp hebben ze ook nog een bierbrouwerij. Zo komen we de avond wel door.

3 reacties

 1. Tony chin

  Hi johan & ariane
  I arrived seoul korea safely on 6th jul 19
  After bike trip.
  We rent a car at breckenridge after hoosier pass
  Of rocky for grand canyon. Antelope canyon.
  Lake powell. Horseshoe band. Monument valley.
  We returned car at flagstaff Az and took bike
  Again to santa monica beach californi through
  Route 66 + interstate40.
  I posted your couple on our club cafe
  http:// cafe.never.com/ tourdeworld
  Pls drop me a line where you are.
  B rgds tony

 2. Maarten

  Lekker je fiets wassen met een koel biertje erbij… Dat is pas vakantie! 😊

 3. Trix Cnossen

  Wat een fraai “kunstwerk”! Waar komen al die schoenen nou vandaan?
  Die bergen zijn enorm! Ik denk dat al die kleuren er op de foto niet goed uitkomen. Dit moet je echt zelf zien en beleven.
  Dank voor jullie kaart uit Idaho.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑