Fietsen voorbij de horizon

Kentucky massage

Nog een klein stukje Kentucky en dan gaan we naar Illinois. Wat me bij zal blijven zijn de wegen. Vaak zijn ze slecht. Asfalt laat los of er zitten scheuren in. Het gevaarlijkst zijn de verzakkingen langs de kant van de weg. Je moet uitwijken naar de rijbaan, want meestal ligt de berm 20 cm onder het niveau van de weg. Of de helling naast de weg gaat steil naar beneden en ik heb geen ski’s onder mijn fiets.

Kentucky vindt de veiligheid van automobilisten heel belangrijk. Ik kan mij voorstellen dat je op de lange rechte stukken achter het stuur in slaap valt. Vandaag is het weer kilometers lang recht vooruit fietsen, maar wel met heuvels. De staat heeft bedacht om langs de kant van de weg of op de vluchtstrook, wat juist een leuk fietspad is, inkepingen te frezen. Als een automobilist daar over heen rijdt is hij direct wakker. 

Wij proberen op de meeste wegen aan de kant van de weg te rijden, zodat automobilisten ons makkelijk kunnen passeren. Iets te ver naar de kant en we zitten op de ribbelstrook. Er zijn twee varianten, diepe en ondiepe uitsparingen. Op één weg liggen ze naast elkaar, zodat we kunnen kiezen op welke strook we ons in veiligheid brengen. Op deze strook fietsen noemen we de harde of zachte Kentucky massage. De vullingen laten los en alle schroeven trillen uit je fiets. De aanslag op de edele delen zal ik verder niet beschrijven.

Qua onderhoud aan de weg schiet het al aardig op in Kentucky. De borden met de mededeling ‘road work’ en ‘flagman’ zijn geplaatst. Ook zijn bij verschillende kuilen veiligheidspilonnen neergezet. 

Meestal zijn de flagman dames. Die wil ik wel op de foto zetten. Ik heb een tiental keren de camera in de aanslag gehad. Op zich al een toer om dat fietsend te doen. Helaas de borden staan er wel maar de dames en de rest van de wegwerkers zijn er niet. Tot ons geluk hebben we toch een flagman voor de lens kunnen scoren.

Van ACA kregen we gisteren een message. Vanwege heftige regenval zijn er grote overstromingen bij de grote rivieren, zoals de Missouri en Mississippi. Of we daar rekening mee willen houden. Het kan zijn dat er bruggen zijn gesloten. Morgen steken we de Ohio River over. Dan gaan we het zien.

1 reactie

  1. Annemieke

    Dat is hier op Bonaire ook zo…maar dan de hele weg…gaten..kuilen…bulten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑