Het is hartje zomer, bijna de langste dag en we hebben het koud vannacht. Als we opstaan ligt er een laagje ijs op de tent. Deze verdwijnt snel door de opkomende zon. Met een stralend zonnetje rijden we richting Grand Teton National Park. Hemelsbreed komen we niet veel verder. We maken een flinke lus in het park om al het moois te zien dat het park heeft te bieden. Bij de ingang moeten ook fietsers een toegangspas kopen. Omdat we daarna ook nog naar Yellowstone gaan is een jaarpas voor alle nationale parken van Amerika het voordeligst. Bij Moran Junction slaan we af naar het zuiden. Over een open vlakte rijden we met harde wind tegen naar Moose. Het is zo koud dat zelfs de handschoenen de hele dag aanblijven en ook de buff om het hoofd gaat.

Snake River

De natuur is weer wonderschoon. We rijden langs de Snake River en daarachter liggen de Tetons. We zien een kudde bizons in de verte lopen. Uiteraard worden we met borden gewaarschuwd voor allerlei soorten wild, maar op twee antilopen na komen we niets tegen.

Bij Moose komen we weer op een fietspad. Dat is wel nodig, want dit is de drukste weg waar we langs hebben gereden. Een onafgebroken stroom met campers en andere vakantiegangers trekt door het park.

Tetons

Busladingen Japanners worden bij de overlooks uitgeladen om snel wat foto’s te schieten en daarna weer door te gaan naar de volgende attractie.

Om bij Moose te komen hebben ze zelfs een fietstunnel onder de drukke weg aangelegd! Vanaf Moose rijden we naar het noorden. Nu is de tocht een stuk prettiger. De wind blaast ons vooruit.

We komen langs Lake Jenny, een ware toeristische attractie. De parkeerterreinen staan vol. We besluiten een stukje door te fietsen naar de Cottonwood Creek, daar is het veel rustiger en het uitzicht minstens zo mooi. De hele middag houden we zicht op de bergen.

De lucht trekt dicht en er wordt gewaarschuwd voor sneeuw. Ook zal de temperatuur weer onder het vriespunt dalen.

We komen op een joekel van een camping waar speciaal hiker/biker plekken zijn, wij kunnen daar altijd terecht. Als de camping vol zit moeten de RV‘s wel omdraaien. Goede service!

Op de camping zien we eindelijk wat wilde dieren. Een vos heeft vier jongen, die onder de campinggebouwen spelen.

We moeten alle spullen opbergen in een bearbox. Die beesten schijnen ook wel op de camping rond te scharrelen. Ze zijn dan op zoek naar voedsel en ook komen ze op de geur van cosmetica en zeep af. Gelukkig zijn er genoeg van deze kasten beschikbaar. Is onze voortent ook eens opgeruimd. Vannacht een dubbele laag kleding aan en afwachten of onze tent verandert in een iglo.

Jackson Lake