Fietsen voorbij de horizon

Moederdag met pistool

Als aan Ariane wordt gevraagd: ‘Wat heb jij gedaan met Moederdag?’ Dan antwoordt ze met: ’Ik heb een stukje gefietst met Johan’. Eigenlijk geeft ze niks om Moederdag, dus dat komt goed uit. Ik had er niet aan gedacht. Na Berea is het landschap wezenlijk anders. We zagen het al aan de schaalverdeling van de hoogteprofielen op section 10.

De onderlinge afstand van de hoogtemeterlijnen is maar 250 feet (ongeveer 75 meter). Bij de vorige map was het verschil 1000 feet (ongeveer 300 meter). De hele route blijft het op en neer gaan. Het aantal hoogtemeters neemt echter niet af. In plaats van enkele grote beklimmingen hebben we nu heel veel kleine heuvels achter elkaar. De meeste zijn gelukkig niet heel steil. De wind, uiteraard tegen, en de motregen maken het onaangenaam.

Het landschap is meer open, minder bos en veel runderen in het land. In opvallend veel kuddes lopen alleen stieren rond. Waarschijnlijk allemaal slachtvee.

Black Angus

Bij andere kuddes lopen koeien, kalfjes en stieren bij elkaar. Nieuwsgierig lopen ze met ons mee. Het begrip scharrelkoe is hier zeker van toepassing. In een weiland hebben de gieren een feestmaal, er liggen nog wat resten van een dood kalf. 

Het ziet er welvarender uit dan het oosten van Kentucky. We komen geen trailerparken meer tegen. Ook het aantal honden wat ons aanvalt is duidelijk afgenomen. Van Robb, die nu twee dagen op ons achter ligt, krijgen we bericht dat hij echt is gebeten. Gelukkig in zijn schoen, zodat hij geen verwondingen heeft opgelopen.

Omdat we ruim op tijd zijn kunnen we uitgebreid lunchen in Burgin. Een plaatsje wat zichzelf aanduidt als ‘A friendly little city‘. Op de deur van restaurant Burgin Depot staat dat iedereen geweigerd kan worden. Binnen ziet het er gezellig uit.

We kunnen in geen restaurant of bar komen of de televisie staat aan. Eerst denken we nog dat het deze keer bij de entourage van de inboedel hoort. Er speelt een zwart-wit film met John Wayne. Wanneer de reclames in kleur verschijnen weten we wel beter. De bediening is echt Amerikaans. Snel, hartelijk en ons drinken wordt continue bijgevuld. Wij krijgen zelfs het recept mee om coalslaw te maken:

  • Cabbage
  • Sugar
  • Miracle whip or salad dressing

Wel is het wennen dat de serveerster openlijk een pistool in een holster op de heup draagt. Ondanks haar hartelijkheid heeft ze misschien wel eens lastige klanten.

Weet ik voor volgend jaar alvast een leuk cadeautje voor Moederdag…….

1 reactie

  1. Roland

    Een beschaafd pistooltje dus. Een beetje huisvrouw heeft n kalashnikov. Minder praktisch om te dragen maar t schrikt vals bezoek af cq zorgt voor n voldoende hoge fooi. 🙄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑