Vandaag wordt een makkie. Alleen maar afdalen met heel af een toe een molshoopje waar we even omhoog moeten. Niet dat keiharde afdalen maar super geleidelijk naar beneden. We moeten nog wel trappen, maar dat is meer voor de vorm. Alleen opletten dat we niet tegen naar beneden gevallen rotsblokken of bomen rijden.

Bijna 100 kilometer verder zijn we 500 meter lager. Het wordt ook steeds warmer, wat goed is voor onze botten. De weg met de omgeving is idyllisch mooi. We rijden door Nez Perce – Clearwater National Forest.

De Lochsa River loopt vlak langs de weg en kronkelt door het dal. Links en rechts rijzen de steile bergen van The Crags omhoog die begroeid zijn met bomen. De zon schijnt. Wat wil je nog meer? Afwisseling misschien. Het beeld verandert niet. Er zijn bijvoorbeeld geen huizen. We gaan op de namen van de kreken letten die in de rivier uitmonden. Leuke namen zijn Squaw Creek, Dutch Creek en Old Man Creek.

Hoogtepunt van al deze schoonheid is de samenvoeging van de Lochsa River met de Selway River bij Lowell. Daar verandert de naam in Middle Fork Clearwater River. Het andere deel van de Fork hebben we nog niet gezien. Na 100 kilometer is het welletjes. Eindelijk weer een camping met een douche.

We mogen overal gaan staan. Behalve op het mooiste plekje, want daar is binnenkort een bruiloft. We vinden een ander plekje. Minstens zo goed, want er ligt genoeg hout voor een goed kampvuur.