Fietsen voorbij de horizon

Nog kouder

De langste dag van het jaar, het begin van de zomer en we hebben het nog nooit zo koud gehad als op deze dag. De nacht is tegen het vriespunt. We ontbijten, tegen onze gewoonte in, in de tent. Het inpakken gaat in slow motion. Als we een maal op de fiets zitten komen we er achter dat we te weinig kleding aan hebben. We trekken de regenjassen aan, doen de schoenhoezen om en met twee paar handschoenen aan is het te doen. 

We rijden langs Jackson Lake en verlaten Grand Teton National Park. We vervolgen onze route over de John D. Rockefeller Jr Parkway, een stuk niemandsland tussen de twee parken in. Ook hier zijn weer opvallend veel dode bomen.

We hebben, wanneer we over de heuvelrug komen, een prachtig uitzicht op het landschap.

Wanneer we op een parkeerplaats veel auto’s zien staan en mensen in de rij voor een foto weten we dat we Yellowstone naderen. Iedereen wil op de foto met het beroemde bord bij de ingang.

De Lewis River kronkelt door het landschap, met af een toe een mooie waterval.

De weg loopt nog steeds omhoog en het uitzicht belooft prachtig te worden.

Achter ons trekt de lucht dicht en wordt grijs. Op de auto’s die ons passeren ligt sneeuw.

Even later heeft de bui ons ingehaald en worden ook wij bedekt met een laag sneeuw. De kerstkaarten zijn vroeg klaar dit jaar!

We rijden voorzichtig door. Het zicht is erbarmelijk. In Yellowstone kennen ze geen vluchtstroken langs de weg. Al het vakantieverkeer, inclusief de trailercampers, moet om ons heen.

Regelmatig zijn er inhammen, waar we even kunnen kijken naar speciale uitzichtpunten zoals Moose Falls en Lewis Falls.

Op zich leuk, als het maar niet zo verrekte koud is. Zodra je met de voeten op de grond staat trekt de kou al weer op en elke keer mag je aan belangstellende Amerikanen (of een verdwaalde Nederlander) uitleggen wat we hier doen. Ook schijnt er een fantastisch uitzicht te zijn over de Red Mountains, maar door de sneeuw is het zicht nihil. We overschrijden voor de zoveelste keer de Continental Divide en bereiken Grant Village.

We overnachten weer in ons tentje. Wanneer we onze kampeerplaats bereiken vlucht er nog net een eland weg tussen de bosjes door. We zijn gewaarschuwd! Alle spullen gaan weer in de bearbox en de extra kleding in de tent. Vannacht wordt het -3 ºC. Kan het nog kouder in de zomer?

1 reactie

  1. Nelly

    Wat koud, maar wel prachtig. En toch ook weer een bijzondere belevenis en een mooi verhaal! Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑