Fietsen voorbij de horizon

Onweer

Dit stukje schrijf ik bij de ingang van onze schuilplaats. Het is de toegang tot het zwembad die speciaal voor ons is open gelaten. We kunnen douchen, gebruik maken van de toiletten en schuilen.

We zijn in Tribune. Een dorp van 700 inwoners dat ligt aan highway 96 in Kansas. Het is een typisch voorbeeld van een plaats op de high plains in Kansas. Twee grote wegen die elkaar kruisen, een spoorlijn voor goederenvervoer en torenhoge graansilo’s. Vrachtwagens met veevoer, vee en olie rijden af en aan. We hebben de hele dag mooi weer en de voorspelling is een kleine kans op regen midden in de nacht. 

Omdat we de tijdzone ‘Mountain Time’ zijn gepasseerd zijn we vroeger dan verwacht in Tribune. Zodra we stilstaan merken we pas hoe warm het is. Eerst maar even zwemmen en dan de tent opzetten. Meestal doen we het andersom, want regel 1 is eerst je kamp klaar hebben. We relaxen tot het eind van de middag, zetten de tent op en staan op het punt om te gaan eten bij een locale diner.

De sheriff komt naar ons toe rijden en waarschuwt voor mogelijk onweer over twee uur. Zo gek kan het zijn op de prairie. Het weer is onvoorspelbaar. Dan maar snel wat hapklare brokken halen. Een meeneempizza en gefrituurde kipfilets zijn prima. Vlug terug naar de tent. Het onweer nadert. De sheriff is terug en sommeert alle sporters in het park om te stoppen en te vertrekken. Daarna komt hij weer naar ons en adviseert om de tent onder de shelter te zetten. Er wordt hagel verwacht en daar kan de tent slecht tegen.  Het is de eerste keer dat we een sheriff spreken die geen zonnebril op heeft. Eindelijk hebben we oogcontact met een diender. Het voelt behoorlijk intimiderend als ze hun zonnebril ophouden.

We slepen de tassen naar het zwembadgebouw. Zetten de tent onder de shelter en binden deze vast met waslijn aan de picknicktafel en de staanders van de shelter. 

Wij wachten af in de deuropening van het zwembad op 30 meter van de tent.

Mocht er een tornado komen, dan haalt de sheriff ons op en brengt ons naar de schuilkelder onder de rechtbank. Dat is prettig geregeld.

1 reactie

  1. Roland

    Dit was jullie kans op n gratis verblijf in the local jail😉

    Wat n verhaal weer.

    Sheriff zonder zonnebril…..was het wel n echte sheriff?

    Have fun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑