Fietsen voorbij de horizon

Op weg naar Pueblo

Ordway ligt nog op een oor en wij stappen al op de fiets met de jas aan. Het is fris en het stinkt. Aan de oostkant van het dorp staat een koeienvetmesterij. De wind is oost en vanaf het bedrijf komt een penetrante geur over het dorp waaien. Het zal wel voor werkgelegenheid zorgen, maar dan krijg je de stank er gratis bij. De weg loopt veelal op en het landschap verandert niet veel.

De Santa Fe spoorlijn vergezelt ons nog steeds, soms links van ons en dan weer rechts. De telefoonpalen staan er verwaarloosd bij. We zien voor de tweede keer een trein langs komen op deze route. Het zal wel drukker worden als het oogsttijd is.

Ook rijden we langs twee gigantische gevangeniscomplexen. Hier noemen ze dat ‘Correctional Facility’.

Ontsnappen lijkt mij onmogelijk met twee rijen hekwerk om het complex, aangevuld met rollen prikkeldraad. Een flink open terrein eromheen en uitzicht vanaf verschillende wachttorens.

Het landschap wordt ruiger, af en toe zien we mini canyons. Het gras is vetachtig en ook nemen we de eerste bloeiende cactussen waar. In de verte worden de Rocky Mountains groter en groter. Ook de Arkansas River is terug van weggeweest. Het is dezelfde rivier waar we vorige week zoveel last van hebben gehad. Nu stroomt de rivier rustig door het landschap.

In Sugar City lunchen we in het parkje. Daar komen we Steven, Cor en Liesbeth weer tegen, met wie we gisterenavond kennis hebben gemaakt. Alle drie volgen ze ook de TransAm. Stephen is een Amerikaan en even ‘between jobs’. Cor en Liesbeth komen uit Nederland en hebben al een heel leven van lange afstandstochten achter de rug. Na de lunch vervolgt ieder in zijn eigen tempo de tocht. We zullen ze nog wel vaker tegen komen.

In Olney Spring heeft een van de bewoners een herdenkingspark voor veteranen ingericht. bijzonder om te zien dat de bommen namen krijgen als ‘Bagdadexpress’ of ‘Mr Lucky’.

Door de oostenwind schieten we lekker op. We komen dichter bij Pueblo, het verkeer wordt drukker en de highway 96 wordt vierbaans met een vluchtstrook. Het verkeer raast voorbij. Dit zijn we niet meer gewend. Gelukkig hebben we nog rumble strips tussen het verkeer en de brede vluchtstrook. 

Nog steeds op de 96 belanden we in downtown Pueblo. Sectie 7 van onze set kaarten eindigt precies voor een fietsenwinkel. Remblokken voor Magura hebben ze niet. Ik koop twee nieuwe kettingen en verander even later de motelkamer in een werkplaats. De Sram kettingen zijn makkelijk te verwisselen. Deze zijn hier een stuk goedkoper dan Shimano kettingen. Amerika First helpt dan wel. Al staat op het doosje Made in Portugal. Werk aan de winkel voor Donald!

2 reacties

  1. Roland

    Lopen de kettingen een beetje op de oude pignons?

    • admin

      Kettingen doen het prima op de oude tandwielen. Geen probleem. Vandaag gaan we lang afdalen. Daarom de remblokken ook verwisseld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑