Fietsen voorbij de horizon

Pacific

We zijn er bijna! Nog een kort ritje en dan hebben we onze tocht van de Atlantische Oceaan naar de Pacific er op zitten. Het duurt vandaag toch weer langer dan we denken. Wekenlang hebben we de regenpakken niet aangehad en net als we willen vertrekken begint het te miezeren. Hard genoeg om goed nat te worden. Volgens het weerbericht is er geen regen voorspelt. Dat zegt hier niks. Er zijn hier televisiezenders die 24 uur per dag met het weer bezig zijn en we krijgen regelmatig waarschuwingsberichten op de telefoon. Meestal klopt de voorspelling niet. We wachten tot het droog wordt en gaan pas om 10 uur op pad. Na een kwartier begint het opnieuw te regenen. We zijn onderweg en dan gaan we niet meer terug. We willen nu de kust wel eens zien.

De route is eenvoudig. We volgen highway 126 met daarnaast de Siuslaw River. We dalen licht; we gaan tenslotte naar zeeniveau. Onderweg krijgen we de spray van langsrijdende auto’s over ons heen. Kleddernat en smerig van zand en bagger rijden we Florence binnen. We bouwen de spanning voor het halen van de eindstreep op en gaan eerst lunchen. Van de laatste dag willen we extra genieten.

We gaan op zoek naar een geschikte locatie voor de klassieke foto, met onze fietsen in de oceaan. Er is een probleem. Florence ligt achter de duinen. In de duinen wonen de beter gesitueerden en daar komen we niet bij de zee. Net ten noorden van Florence ligt Harbour Vista County Park. Daar dan maar proberen bij het strand te komen. De parkeerplaats ligt aan de rand van een wand met keien. Geen optie om de fietsen in het water te dopen. Er loopt wel een zandpad naar het strand, maar dan moeten we de fietsen, met bepakking, 500 meter door het mulle zand duwen. Zo gek zijn we ook weer niet.

Dan maar terug naar de monding van de Siuslaw River. We eindigen zoals we zijn begonnen. De doop in de oceaan wordt een doop in de rivier, vlak bij de oceaan. Het water is in ieder geval zout genoeg. En dat is slecht voor de fiets.

De Trans America Bicycle Trail ligt achter ons. ‘Coast to Coast’ of ‘All Across’ zoals de Amerikanen zeggen. Het is bijna niet te bevatten wat we hebben gedaan. Zoveel indrukken, leuke mensen en prachtige natuur in drie maanden.

Gelukkig hebben we het vast gelegd op de foto en er stukjes over geschreven. Dan kunnen we nog eens nagenieten. Iedereen bedankt voor de leuke en lieve reacties. Dat helpt bij het schrijven en onderhouden van de website.

De Transam zit er op. We hebben het trap voor trap gedaan. We kunnen niet verder voorbij de horizon. De verhalen zijn op. Om af te kicken fietsen we nog een stukje verder langs de Pacific Coast Route, maar zonder verhaaltjes voor bij het ontbijt. Nu hebben we echt vakantie.

19 reacties

 1. Connie Langebroek

  Gefeliciteerd! Wat een tocht. Wat een prestatie! Heel leuk om te volgen.
  Een fijne vakantie verder.
  Nieuwe energie op doen en dan een volgende tocht plannen? Zoiets is toch verslavend?
  Wat dachten jullie er van om eens naar de Noordkaap te fietsen? 🙂

 2. Annemieke

  Wat een avontuur! En wat een doorzettingsvermogen! Ik kijk er naar uit om jullie weer te zien. Geniet nog even van de VAKANTIE!!!

 3. Trix Cnossen

  VOLBRACHT!!!
  Geweldig, wat een prestatie!
  En wat een belevenis was dit.
  Goede reis naar huis.

 4. José en Kees

  Denk dat het de inspanning meer dan waard is geweest als ik het zo lees al die tijd. Zal mijn dagelijkse ochtend check van jullie site missen. Onze en ook jullie kleinzoon kan trots zijn op opa en oma. Hopen jullie spoedig weer te zien en er staat in ieder geval een uitnodiging hier om weer een keer weer bij te praten en jullie avontuur te bespreken. Ben benieuwd. Kunnen wij dan alle ins en outs van Rick vertellen van deze 3 maanden. Wij gaan er ff maandje tussen uit. Tot daarna. Goede reis naar huis en hopen dat die makkelijker is dan heen. Tot spoedig.

 5. Desirée

  You made it!!!!!! Wat een prestatie. Wat zullen jullie trots op elkaar zijn.
  Geniet van jullie laatste vakantiedagen en een goede reis terug.

 6. Justin Drupsteen

  Wat een tocht, super dat jullie dit hebben ondernomen! Het is toch een beetje routine geworden: “even kijken of er nog een nieuwe post is”; ik zal het missen.

  Geniet van jullie laatste dagen!

 7. Annette Roelofs Goldberg

  Wauw, jullie hebben het gewoon gedaan!!! Complimenten, Ben en ik hebben met heel veel plezier meegelezen want naast dat jullie goede fietsers zijn hebben jullie beide schrijftalent, erg leuke verslagen van (in mijn ogen, sorry) soms best saaie lange wegen waar niet altijd geluk aan het einde op jullie wachten in de zin van een goede camping met fijne douches etc.
  Goede thuisreis en tot horens/ziens, liefs uit Dordrecht!
  Annette

 8. Vincent Dennert

  Mega prestatie!!
  Helemaal met een (‘voor de helft’) niet noemenswaardige voorbereiding.
  Dank voor de dagelijkse berichtgeving met de mooie foto’s.
  Ook ik heb daardoor van de hele trip genoten.
  By the way: fietstunneltje bij Peizerwold is nog niet af. Daar kunnen dus nog geen hoogtemeters worden gemaakt.

 9. Antoon

  Prachtig gedaan. Jullie fiets- en mensverhalen blijven boeien. Mooi als we straks in levende lijve van de after party kunnen genieten. Nog mooie dagen daar.

 10. Maarten

  Goed gedaan, ik ben trots op jullie 😊wel jammer dat het nu afgelopen is met de reisverhalen, geniet van de laatste dagen aan de Pacific!

 11. Jan en Nelly

  Super, wat een prestatie en wat een mooie verhalen. Ook voor ons was het meegenieten. En Ariane ik denk dat we voorlopig meer dan voldoende gespreksstof hebben voor onze wandelingen. Ik verheug me er nu al op. Maar voor jullie eerst nog genieten van een welverdiende vakantie . En gefeliciteerd met jullie 35 jarig huwelijk, ook dat is een mooie mijlpaal. Groetjes.

 12. Roland

  Beste Ariane en Johan,

  Enorm gefeliciteerd met jullie volbrachte super avontuur. Jullie hebben vast naar t einde uitgekeken maar nu t zover is, is t misschien ook wel weer jammer.
  Geniet heerlijk na en wees trots op jezelf.
  Een dikke chapeau van mij en dank voor de heerlijk sappige verhalen.

  Seeya
  Roland

 13. Marianne an Leeuwen

  Wat een prestatie: geweldig!
  En dat wordt afkicken voor jullie maar ook voor jullie lezers, we hebben meegeleefd!
  Goede terugreis en nog een fijne vakantie!

 14. Dirk

  Trap voor Trap heen, vliegensvlug terug over de horizon. Nog even genieten van jullie laatste Miles, trap ze. Ik heb jullie met plezier gevolgd.

 15. Imca Krakau

  Gefeliciteerd met deze megaprestatie! Ik heb genoten van jullie verhalen en foto’s. Geniet nog even van jullie laatste dagen. Goede en veilige terugreis gewenst.
  Hartelijke groet, Imca

 16. Ineke

  Fantastisch! Jullie hebben het gedaan! Wat een prestatie. Nu vooral nagenieten van alle verhalen, foto’s en ontmoetingen. Groetjes

 17. Hanneke

  Geweldig!! Gefeliciteerd! Wat een prestatie en wat een belevenis! En wat geweldig dat jullie ons mee lieten genieten! Fijne vakantie nog. En tot in Nederland. Liefs Hanneke

 18. Leonie Dunning

  Wauw! En toen zat het erop! Wat een super prestatie!
  Dank voor alle mooie verhalen en foto’s, super leuk om jullie zo te hebben kunnen volgen.
  Goede reis terug!

 19. Jan Coehoorn

  Gefeliciteerd met deze prachtige reiservaring. Leuk ook om via de site af en toe een stukje ‘mee te mogen trappen’. Dank voor het delen van deze ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑