Fietsen voorbij de horizon

Robb

Robb

Opeens staat hij voor onze neus in Willis Church. Robb, prototype van een New Yorker. Luidruchtig, druk en volop aanwezig. Hij is net als wij begonnen aan zijn fietstocht naar de westkust. Wel vertelt hij dat hij vorig jaar al van Florida naar Seattle is gefietst en van daar naar New York. Dit jaar gaat hij nog een keer van oost naar west… en terug.

Rob steunt en kreunt en is druk in de weer met zijn telefoon. De volgende twee avonden komen we hem op onze slaapplaatsen ook weer tegen. Op de camping in Ashland en de brandweerkazerne in Mineral.

Robb loopt altijd in kleding waar EB op staat geschreven. Wanneer ik hem er naar vraag wat EB is verteld hij het verhaal over zijn zoon Drake E. Hij leed aan de ziekte Epidermolysis Bullosa en werd niet ouder dan 13 maanden. Wat een verdrietig verhaal.

Robb houdt ontzettend veel van fietsen, maar de gedachte aan zijn zoon laat hem niet los. Om het lot van kinderen met EB te verbeteren fiets hij nu van kust naar kust in Amerika. Heen en weer in één jaar is al opmerkelijk, maar dat twee jaar achter elkaar heeft nog bijna niemand gedaan. Het doel is om dit jaar 1 miljoen dollar op te halen. Vandaar dat Robb zo druk in de weer is op zijn telefoon. Social media moeten worden gevoed en ook de vele sponsors hebben aandacht nodig. Robb is te volgen op The big ride for EB. Meer informatie over EB is te vinden op de site van Debra.

2 reacties

  1. Helmuth

    Mooi verhaal. En mooi hoe die man zijn liefde voor fietsen combineert met het geld ophalen voor een goed doel wat weer gekoppeld is aan het te vroege overlijden van zijn zoontje.

  2. Jonneke

    Tip: Nederlandse site van Stichting Vlinderkind voor informatie over EB:
    http://www.vlinderkind.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑