De trein maakt ons vroeg wakker. Even over zeven zitten we weer op de fiets.

Wake-up call

We rijden van Troutville naar Christiansburg. De laatste etappe van ons eerste kaartje. We volgen achtereenvolgens Little Catawba Creek, Catawba Creek en Roanake River. Prachtige kleine rivieren die hun weg zoeken door de brede Catawba vallei. In de vallei zien we veel boerderijen, met meestal kleine kuddes runderen in de graslanden.

De dieren zoeken verkoeling in de rivier en we verwachten elk moment een cowboy te zien, zoals in de tijden van Bonanza. In deze moderne tijd rijden ze echter in pick-up trucks.

De locale bevolking denkt goed om de fietsers. Zelfs waterflessen liggen klaar langs de weg.

Wij rijden de TransAm van oost naar west. Wij zijn zogenaamde westbounders. De volgorde van de routekaarten is van west naar oost, maar gelukkig is de beschrijving in beide richtingen weer gegeven. Er zijn 12 routekaarten, die worden Section genoemd. Iedere section bestaat uit kleine deelkaartjes, zogenaamde maps, die elk ongeveer 30 mijl (= 50 km) beslaan. Er zijn 150 maps. Wij zijn begonnen op map 150 in Yorktown en Christiansburg ligt in map 139.

Vandaag hebben we onze eerste section, nummer 12, volbracht. We hebben volgens de kaart nu 368 mijl (= 592 km) gefietst en we zijn nog steeds in dezelfde staat Virginia. Toch wel een groot land, dat Amerika.

We slapen in het stadspark van Christiansburg. Behalve een openbaar toilet zijn er geen voorzieningen. Gelukkig zijn er ook geen treinen.