Fietsen voorbij de horizon

State park camping

Kamperen in Amerika is leuk. Voor fietsers is er altijd plaats. De meest bijzondere campings zijn State Campgrounds in nationale- of staatsparken.

Op deze door de overheid beheerde campings gaan ze uit van primitief kamperen. Er zijn bijna geen basis voorzieningen. Dat is voor de meeste bezoekers geen probleem. Een beetje camper is van alle gemakken voorzien. Voor de eenvoudige fietser is het wat lastiger. Wij zijn de enige kampeerders met een tent en zonder auto. Een toilet is een pot boven een gegraven gat. De wastafel ontbreekt.

Bij de ingang van de camping is een kraan met koud water, waarbij het uitdrukkelijke verbod om geen afwas te doen of vis schoon te maken. Waar dat wel gedaan kan worden is de vraag. Overigens gebruikt de gemiddelde Amerikaan disposable bestek, bekers en borden.

Bij het Lake Murphysboro State Park hebben we nog geluk. Op anderhalve kilometer fietsen van de camping is een douche. Anders wordt het zwemmen (maar dat mag hier niet) of wassen met het restant water uit de bidons (ergens in het bos).

Bij de ingang van de camping moeten we een bonnetje invullen die we achter de voorruit van ons voertuig mogen plaatsen (?). Het verschuldigde tarief moet in een envelop en daarna in de brievenbus. De enveloppen ontbreken. Voorlopig wachten we af wanneer de beheerder langskomt.

Het welkom bestaat voornamelijk uit verboden. Er is nog een leuk pad, maar daar mogen we met de fiets niet komen. Gelukkig is er ook een nuttig bord. Waarschijnlijk zijn er daarom zo weinig tenten.

De avond is gezellig. De camping is dit weekend bijna vol. Het is warm en de lucht voelt zacht aan. Mensen zitten rondom het kampvuur en roken de buren uit.

Er wordt gitaar gespeeld en gezongen. Ledlampjes zorgen voor de sfeerverlichting en de hond heeft zijn plek gevonden.

Om half negen is het donker. De benen doen zeer. Tijd om vroeg naar bed te gaan. Ik kruip in de tent en drie minuten later begint het plotseling te regenen. 

Verschrikt hoor ik mensen hun spullen oppakken en de campers invluchten. Weg is de gezelligheid. Oh ja, de beheerder is nog niet langs geweest.

1 reactie

  1. Roland

    Dit type kampeerterreinen kennen Yvonne en ik. Veel op gekampeerd met t tentje omdat ze zo mooi in de natuur liggen. Jezelf optutten, vergt wat creativiteit doch enkele dagen wat globaler onderhoud dan is voorgeschreven, kan ook geen kwaad. Zodra de trouwring wordt ingeleverd of de vliegen voor je tent vechten voor de eerste rang, is t tijd om wat meer aandacht te besteden aan de hygiëne.
    Poepen boven een gat is heel modern en super eco. Lucky you😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑