Fietsen voorbij de horizon

Tijd

Vanmorgen gaat om 6 uur de wekker. Het is tenslotte vakantie. Het is flink afgekoeld in de sporthal. Het lokt niet erg om mijn warme slaapzak uit te kruipen. Bibberend trek ik al mijn beschikbare laagjes aan want als het binnen al zo koud is dan belooft dat wat voor de buitentemperatuur. Het is inderdaad freezing cold maar wel met een stralend blauwe lucht. Om kwart over zeven trekken we de schuifdeur van de hal achter ons dicht en gaan we op pad.

We staan eerst een tijd te wachten om te kunnen oversteken. Het citypark met de sporthal ligt precies achter de middle school van Hodgenville en het is een komen en gaan van schoolbussen en auto’s. Kinderen gaan hier niet lopend of fietsend naar school. 

Wanneer het is gelukt om op de goede weghelft te komen kunnen we ook tempo maken (vals plat naar beneden).

We zijn hier in de geboortestreek van Abraham Lincoln en een goede 6 km verderop komen we langs het ‘Abraham Lincoln Birthplace National Memorial Park’ ofwel hier heeft de wieg gestaan van Abe.

We blijken veel te vroeg; het is nog maar kwart voor acht en het park gaat open om negen uur. De slagboom zit dicht, maar twee fietsen kunnen er nog wel langs. Een parkranger is al aanwezig. Hij vindt het prima dat we rond kijken. We lopen een rondje langs de gebouwen.

De trekpleister is het memorial uit 1909 (het 100e geboortejaar van Lincoln). Het memorial is over de blokhut gebouwd waar Lincoln in geboren is. Een blokhut met slechts één kamer. De bouw van het memorial heeft ongeveer tien jaar geduurd. Inmiddels was bekend geworden dat het niet de blokhut van de Lincoln’tjes moet zijn geweest. Herbouw was geen optie. Nu staat hij symbool voor diegene waar hij in geboren is.

Na de foto’s gaan we weer verder. Doel van de dag is McDaniels; zo’n 80 km naar het westen. 

Het is prachtig fietsweer; geleidelijk gaan er laagjes uit want de zon krijgt kracht. Het landschap is weer mooi; erg landelijk. Weidser dan dat we de afgelopen weken hebben gehad.

Om kwart over één bereiken we de Rough River die eveneens de grens van Hardin en Breckinridge county vormt. Op zich niet zo interessant ware het niet dat hier ook de tijdgrens loopt. We hebben ons eigen zomertijd momentje. De klokken van de telefoons schieten een uur terug. Volgens Johan zijn we in drie weken fietsen een uur verder van huis.

Het moment van de dag zijn we snel vergeten want vanaf de rivier weer ‘naar boven’ is een k……. klim. Met liefst 18 % (u weet wel…9 viaducten) komen we hijgend weer op de route. De rest van de tocht gaat lekker vlot; er zijn toch echt minder heuvels. We zijn om half vier op de camping; dat blijkt fietsklok tijd (die nog niet was terug gezet), dus we hebben ineens een uurtje over. Tijd voor een boek aan het meer.

Vanavond is het eerder donker maar met een prachtige ondergaande zon; tijdloos….

4 reacties

 1. Hanneke

  Wat ontzettend leuk zoals jullie, jullie avontuur beschrijven.
  En wat een power hebben jullie, al die klimmen. Ik heb respect.
  Heel veel plezier verder. En zet em op!
  Lieve groet Hanneke en Alfons

 2. Jan en Nelly

  We zijn weer in Emmen en hebben dus gewoon Wifi. Wat fijn om jullie belevenissen te kunnen lezen en zo mee te kunnen genieten, zonder af te zien……

 3. Connie Langebroek

  Ik geniet volop mee en krijg energie van jullie verslag!
  Overigens gaan mijn 4 Canadese kleinkinderen met zo’n gele schoolbus naar school, ik heb ze menig keertje uit staan zwaaien.

 4. Ariane

  Wat leuk dat jullie mee lezen !! Bedankt voor de leuke reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑