Fietsen voorbij de horizon

Van slag

Een dagje niet fietsen is een heerlijk vooruitzicht. ‘s Ochtends uitslapen missen we al enkele weken. Het uitslapen lukt wel aardig, we zijn een half uur later wakker dan normaal. Na het ontbijt checken we de media, voor zover mogelijk. De WiFi laat ons regelmatig in de steek. Gelukkig heb ik contact met Koen in ons thuisland. Hij heeft de bug in onze site kunnen verhelpen. Daarna zijn we al snel onrustig. We zijn van slag. Onze dagelijks routine van opstaan, inpakken, ontbijten en daarna fietsen ontbreekt. De weerberichten helpen ook al niet. Er wordt vanaf 11 uur regen en onweer verwacht. De campingbeheerder zegt dat er de rest van de dag  ‘nasty’ weer aan komt. We pakken onze routine daarom weer op. We breken de tent af, pakken alle spullen in en klimmen op de fiets. Dat voelt weer goed. Na 900 meter zijn we weer uitgefietst. We bereiken het motel, waar we lekker droog en warm van onze rustdag kunnen genieten. Met een goede WiFi kunnen we de site weer bijwerken en hebben we nog tijd over om het Fremont County Pioneer Museum te bezoeken. Wij hebben ook een beetje een pioniersgevoel op deze tocht en rijden daarom van oost naar west.

Dit gebied was echt het wilde westen, waar figuren als Butch Cassidy en de Sundance Kid leefden. We zien de voorganger van de hedendaagse RV, een zogenaamde Sheep Wagon. Deze werd als mobiel verblijf gebruikt door de schaapherders. En er is aandacht voor de inheemse volkeren.

We slaan alvast voorraden in voor morgen. Het wordt een lange dag met veel klimmen.  Dat wordt geen tweede dag uitslapen.

1 reactie

  1. Roland

    Wat mooi te lezen dat enerzijds wordt uitgekeken naar de rustdag en anderzijds een routine is ingebouwd die je moet bevredigen. Opbreken, inpakken en 900 meter naar t motel fietsen deed blijkbaar beide zaken (rust + routine) goed. Goede keuze👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑