Fietsen voorbij de horizon

Vroeg op en laat naar bed

We hebben nog een uitnodiging voor een ontbijt van Wes open staan. En het wordt heet vandaag. Om geen tijd te verspillen staan we om 5 uur op. Het is nog donker. Zodra het licht is rijden we naar het ziekenhuis. Het restaurant in het ziekenhuis gaat om 5.00 uur ‘s ochtends open. Wanneer we de naam van Wes laten vallen en de bon laten zien, mogen we opscheppen wat we willen. Iedereen schijnt Wes te kennen. Als echte fietsers krijgen we een bord vol met scrambeld eggs en hasbrown patatoes voor de nodige energie. We vullen het aan met koffie en kunnen er weer tegenaan.

Texas County Memorial Hospital, Houston MO

Op weg naar buiten zien we Wes op verschillende foto’s staan met diverse medewerkers. Bij het onderschrift wordt duidelijk dat ‘head of administration’ in het vorige stuk wat te letterlijk op z’n Nederlands is vertaald als hoofd van de administratie. Wes is de baas, CEO staat er achter zijn naam. 

We trappen lekker door. Er zijn nog veel heuvels. Met een percentage van rond de zeven trappen ze lekker weg. De bossen nemen af en we zien veel agrarische bedrijven. Een klein vogeltje, een killdeerplevier, probeert een koe te verdrijven en Ariane meent zelfs al de prairie te herkennen.

We komen in Marshfield uit op een RV Park. Deze ligt vlak langs de oude historische Route 66. Zij hebben een klein stukje gras voor de TransAm-fietsers waar we onze tent mogen opzetten. Pal naast een nog niet geopend zwembad, dat achter een muur ligt. We zitten lekker uit te puffen als de baliemedewerkster ineens hard begint te gillen.

Een jonge medewerker komt hard onze kant op lopen met een lange stok. Bij de muur houdt hij een black snake van rond de anderhalve meter in bedwang. Tilt hem met de stok op een gooit hem tientallen meters verderop weer in het gras.

Hij adviseert ons om vanavond goed in de slaapzak te kijken voor we gaan slapen en ook bij het opstaan de schoenen te controleren.  Het houdt ons langer wakker dan verwacht.

4 reacties

 1. Roland

  Prachtig die slangen…… Maar niet in/bij de tent.

  Weer n mooi verhaal voor bij de openhaard 👍

 2. Trix Cnossen

  Leuke ontmoetingen, Wes en een slang!

 3. Hanneke

  Wat een belevenissen! En prachtige verhalen. Geniet ze verder.

 4. Ineke Krijthe

  Eindelijk de tijd genomen en gevonden om er eens lekker voor te gaan zitten en bij te lezen. Geweldig, wat een verhalen! Heel leuk om zo ‘alles’ mee te kunnen beleven. Ben benieuwd naar het vervolg 😉
  Succes !!
  Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑