Fietsen voorbij de horizon

Yellowstone

Koffie zetten is lastig bij het ontbijt. Onze bidons met water zijn bevroren. De tent is bedekt met een laag sneeuw en eigenlijk is het te koud om uit de slaapzak te komen. De zomer is begonnen en het vriest in Yellowstone. Langzaam en veel later dan anders komen we op gang.

We fietsen een kilometer of vier en houden halt bij West Tumb Geyser Basin. Overal in het landschap borrelen kleine geisers met kokend heet water.

Killdeerplevier, deze nestelt tussen de geisers

De kleurenpracht door de afzetting van mineralen is fantastisch.

Het warme water uit de geisers stroomt in het naastgelegen Yellowstone Lake.

Daar peddelen toeristen onder begeleiding van een gids. 

De hoofdattractie is Old Faithful, een geiser die ongeveer om de anderhalf uur actief is. Een toeristische attractie van jewelste.

Het is ruim opgezet en het lijkt ondanks alle mensen toch vrij rustig. De geyser doet vijf minuten te vroeg zijn werk.

Het is inderdaad een fantastisch gezicht. Daarna stroomt het omliggende terrein weer leeg en is het de beurt aan de volgende kolonne toeristen.

We komen uit bij het Midway Geyser Basin/Grand Prasmatic Spring.

En volgen een karrepad langs de Fairy Creek, die uitkomt in Firehole River.

Onderweg komen we een bizon tegen. Het is oppassen als je er langs moet, want we weten niet hoe dit enorme dier reageert op twee helgele jassen. Het beest trekt zich echter nergens wat van aan en eet rustig door. Even later liggen er vele soortgenoten te luierden in het grasland. 

Na een tip van een andere transammer rijden we het laatste stuk naar de camping over de Firehole Canyon Drive. Het is een weg voor eenrichtingsverkeer. Dat komt slecht uit, want wij komen van de verkeerde kant. Dan maar tegen de stoom in. Het is een unieke tocht langs de wild stromende rivier door een ravijn.

Dezelfde Firehole River die eerst nog rustig kabbelend door het landschap stroomt en een prima stek is om te vissen.

De camping in Madisons is een staatscamping. We worden hartelijk ontvangen door Ellie, een van de medewerkers van de camping. Deze keer worden we niet ver weggestopt maar hebben ze vlak bij de receptie een plekje voor hikers/bikers. Met een shelter en kampvuur. Morgenochtend krijgen we koffie en de electronica mogen we bij de receptie opladen. Overigens is de camping voor campers allang vol, terwijl voor ons fietsers nog plaats is.

De verrassing volgt als we lekker bij het kampvuur zitten. Achter onze rug om komt langzaam een bizonstier, al grazend, langs ons kuieren. We hebben ooit een koe in onze moestuin gehad die door het slaapkamerraam stond te kijken, maar een bizon langs je tent is weer eens wat anders.

Het beest sjokt al grazende langs alle caravans. Ook komt de ranger nog langs om te vertellen dat er gisteren een beer op de camping is gesignaleerd, dus alle spullen gaan weer in de bearbox. Welterusten!

2 reacties

  1. Dirk

    Hey familie dat is een ware wintersport belevenis. Goed het te lezen. Keep cool and going to the summer down Hill.

  2. Roland

    Hoe kan het zo wisselen met het weer! Recent nog grote hitte met n alles verzengende zon en nu sneeuw, ijs en kou.
    Hopelijk maakt de giga bijzondere en fraaie omgeving veel (alles?) goed.
    Hebben jullie nu ook t gevoel dat jullie in je eigen National Geographic documentaire rondlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Trap voor trap

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑